Ugostitelji savjetuju: Musaka od krumpira i mljevenog mesa
Danas smo na vježbama iz kuharstva radili musaku od krumpira i mljevenog mesa. Dijelimo recept s vama i želimo vam dobar tek!
SASTOJCI
- 1/2kg mljevenog mesa(junetina)
- 1 crveni luk
- 4 manja češnjaka
- 1 žlica vegete
- 1 mala žlica crvene slatke paprike
- 3 grančice peršina
- sol i papar po ukusu
- 10 srednjih krumpira
- 3 jaja
- 1 kiselo vrhnje
Što se tiče vegete, papra i soli, navedena količina se dodaje mesu, za krumpire dodamo ponovno, ovisi o želji.
PRIPREMA
1. U posudu ulijemo ulja da pokrije dno zatim dodamo crveni luk i češnjak te dinstamo par minuta. Zatim dodamo mljeveno meso te dinstamo dok meso ne promijeni boju.
2. Maknemo sa vatre, začinimo meso (sol, papar, vegetu, slatku crvenu papriku i malo peršina).
3. Krumpire očistimo, izrežemo na ploške, začinimo (soli, vegete i papra) te dobro izmiješamo.
4. Nauljimo dno tepsije, slažemo red krumpira, red mljevenog mesa dok ne potrošimo smjesu. Zadnji red obavezni moraju biti krumpiri.
5. Tepsiju pokrijemo folijom, stavimo peći otprilike 1 sat na 200 stupnjeva.
6. Pred kraj sve zalijemo smjesom od jaja i vrhnja i pečemo još nekoliko minuta dok krumpiri ne požute.
Barbara Vuković, 2.h