Ugostitelji savjetuju: Musaka od krumpira i mljevenog mesa

2022-10-06

Danas smo na vježbama iz kuharstva radili musaku od krumpira i mljevenog mesa. Dijelimo recept s vama i želimo vam dobar tek!


SASTOJCI

  • 1/2kg mljevenog mesa(junetina)
  • 1 crveni luk
  • 4 manja češnjaka
  • 1 žlica vegete
  • 1 mala žlica crvene slatke paprike
  • 3 grančice peršina
  • sol i papar po ukusu
  • 10 srednjih krumpira
  • 3 jaja
  • 1 kiselo vrhnje

Što se tiče vegete, papra i soli, navedena količina se dodaje mesu, za krumpire dodamo ponovno, ovisi o želji.

PRIPREMA

1. U posudu ulijemo ulja da pokrije dno zatim dodamo crveni luk i češnjak te dinstamo par minuta. Zatim dodamo mljeveno meso te dinstamo dok meso ne promijeni boju.

2. Maknemo sa vatre, začinimo meso (sol, papar, vegetu, slatku crvenu papriku i malo peršina).

3. Krumpire očistimo, izrežemo na ploške, začinimo (soli, vegete i papra) te dobro izmiješamo.

4. Nauljimo dno tepsije, slažemo red krumpira, red mljevenog mesa dok ne potrošimo smjesu. Zadnji red obavezni moraju biti krumpiri.

5. Tepsiju pokrijemo folijom, stavimo peći otprilike 1 sat na 200 stupnjeva.

6. Pred kraj sve zalijemo smjesom od jaja i vrhnja i pečemo još nekoliko minuta dok krumpiri ne požute.


Barbara Vuković, 2.h