Ugostitelji savjetuju: Pečeni makaroni s mlijekom i sirom
SASTOJCI:
- 500gr dugih makarona
- 50gr maslaca
- 40gr brašna
- 1 mala žličica soli
- 950ml mlijeka
- 300gr naribanog mozzarella sira
- 30gr parmezana
- 50gr krušnih mrvica
- 1 žlica nasjeckanog peršina
PRIPREMA :
1. Makarone skuhajte i ocijedite.
2. U većoj posudi istopite maslac, zatim dodaj te brašno i soli uz neprestano miješanje. To malo kuhaj na laganoj vatri dok smjesa ne prokuha i ne bude gusta.
3. U gustu smjesu uz neprestano miješanje dodaj te mlijeko i neka se prokuha sve skupa. Kada smjesa prokuha dodaj te sir jedan po jedan i miješaj te dok se sir ne istopi zatim dodaj te peršin i sve dobro promiješajte.
4. Dobivenu smjesu maknite sa vatre i u nju umiješajte kuhane makarone. Zatim u podmazani pleh prelite makarone i ostavite ih sa strane.
5. U tavi istopite žlicu maslaca i dodaj te krušne mrvice, i malo ih propržite dok ne dobiju lijepu zažarenu boju, zatim pospite krušne mrvice po makaronima.
6. Stavite peci u rernu na 175 stupnjeva, pecite 25 minuta.
Martina Miškić, 2.h