Ugostitelji savjetuju: Špageti Carbonara
2022-11-24
SASTOJCI:
- UMAK 250mL vrhnja za kuhanje
- vrećica parmezana (usitnjenog sira za tjesteninu)
- jedan češanj češnjaka
- peršin
- žličica vegete
- dva jaja
- TJESTENINA 300g špageta
- MESO 300g slanine za prženje / pancete / pršuta
- ULJE maslinovo ulje
- sol
PRIPREMA:
1. U lonac s vodom dodati malo soli i maslinovog ulja. Stavite tjesteninu da se kuha oko 7 minuta, ovisno o kvaliteti iste.
2. U međuvremenu pripremite umak za tjesteninu. U posudi pomiješajte vrhnje za kuhanje, izribani sir, narezani češnjak, peršin, žličicu vegete, prstohvat soli i dva jaja. Dobro izmiješajte dok ne postane glatko.
3. U tavu dodajte maslinovo ulje i dodajte narezanu slaninu/špek/pršut. Povrće tijekom pečenja malo začinite i na kraju gotovo u tavi pomiješajte s vrhnjem za kuhanje.
4. Gotovu tjesteninu procijedite i sjedinite s kremastom smjesom.
Barbara Patajac, 2.h