Ugostitelji savjetuju: Špageti Carbonara

2022-11-24

SASTOJCI:

  • UMAK 250mL vrhnja za kuhanje
  • vrećica parmezana (usitnjenog sira za tjesteninu)
  • jedan češanj češnjaka
  • peršin
  • žličica vegete
  • dva jaja
  • TJESTENINA 300g špageta
  • MESO 300g slanine za prženje / pancete / pršuta
  • ULJE maslinovo ulje
  • sol

PRIPREMA:

1. U lonac s vodom dodati malo soli i maslinovog ulja. Stavite tjesteninu da se kuha oko 7 minuta, ovisno o kvaliteti iste.

2. U međuvremenu pripremite umak za tjesteninu. U posudi pomiješajte vrhnje za kuhanje, izribani sir, narezani češnjak, peršin, žličicu vegete, prstohvat soli i dva jaja. Dobro izmiješajte dok ne postane glatko.

3. U tavu dodajte maslinovo ulje i dodajte narezanu slaninu/špek/pršut. Povrće tijekom pečenja malo začinite i na kraju gotovo u tavi pomiješajte s vrhnjem za kuhanje.

4. Gotovu tjesteninu procijedite i sjedinite s kremastom smjesom.


Barbara Patajac, 2.h