Čvarkara

2023-11-13

Tijekom posjeta Gradskom muzeju Požega imali smo priliku zaviriti u Muzej u loncu. Ovaj hvalevrijedan projekt od zaborava je spasio stara jela koja su opet veliki hit. Jedno od tih jela je i čvarkara sa slaninom.

SASTOJCI

- ½ l mlijeka

- 1 kg mekog brašna

- 1 mala žlica šećera

- 1 kvasac

- 1 žlica ulja,

- 30 dag što masnije slanine


PRIPREMA:

1. Od sastojaka i dignutog kvasca zamijesiti tijesto i ostaviti da se diže

2. U međuvremenu izrezati slaninu na jednake komadiće 

3. Premjestiti tijesto, razvući na veličinu tepsije

4. U tepsiju staviti papir za pečenje i položiti tijesto

5. Na tijestu ravnomjerno poslagati izrezane komadiće slanine

6. Prije pečenja čvarkaru izrezati na jednake kocke

7. Peći na 200 stupnjeva 

Dobar tek!

Recept priredila: Aneta Jozak, 3.h