Čvarkara
2023-11-13
Tijekom posjeta Gradskom muzeju Požega imali smo priliku zaviriti u Muzej u loncu. Ovaj hvalevrijedan projekt od zaborava je spasio stara jela koja su opet veliki hit. Jedno od tih jela je i čvarkara sa slaninom.
SASTOJCI
- ½ l mlijeka
- 1 kg mekog brašna
- 1 mala žlica šećera
- 1 kvasac
- 1 žlica ulja,
- 30 dag što masnije slanine
PRIPREMA:
1. Od sastojaka i dignutog kvasca zamijesiti tijesto i ostaviti da se diže
2. U međuvremenu izrezati slaninu na jednake komadiće
3. Premjestiti tijesto, razvući na veličinu tepsije
4. U tepsiju staviti papir za pečenje i položiti tijesto
5. Na tijestu ravnomjerno poslagati izrezane komadiće slanine
6. Prije pečenja čvarkaru izrezati na jednake kocke
7. Peći na 200 stupnjeva
Dobar tek!
Recept priredila: Aneta Jozak, 3.h