Poderane gaće

2023-05-02

Sastojci

  • 500 g glatkog brašna
  • 1 jogurt (čvrsti)
  • 2.5 dcl mlijeka
  • 1 kockica svježeg kvasca
  • 2 žličice soli1 prašak za pecivo
  • 1 l ulja ili svinjske masti

Priprema

1. kvasac, malo šećera i malo brašna zalijte sa 1 dcl mlakog mlijeka, promiješajte i satvite na toplo da kvasac naraste

2. izmiješajte u jednoj većoj posudi brašno, sol i prašak za pecivo, dodajte jogurt, preostalo mlijeko i dignuti kvasac, te umijesite tijesto i stavite ga na toplo da naraste

3. na pobrašnjenoj radnoj plohi razvaljati tanje tijesto i izrezati na pravokutnike, svaki pravokutnik prorezati kroz sredinu, pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste

4. masnoću dobro ugrijati i pržiti "poderane gaće" koje ste prethodno malo rastegnuli prstima, dok ne porumene

5. kad ih izvadite slažite ih na papirnati kuhinjski ubrus i posolite

Renea Mihić, 2.h