Poderane gaće
2023-05-02
Sastojci
- 500 g glatkog brašna
- 1 jogurt (čvrsti)
- 2.5 dcl mlijeka
- 1 kockica svježeg kvasca
- 2 žličice soli1 prašak za pecivo
- 1 l ulja ili svinjske masti
Priprema
1. kvasac, malo šećera i malo brašna zalijte sa 1 dcl mlakog mlijeka, promiješajte i satvite na toplo da kvasac naraste
2. izmiješajte u jednoj većoj posudi brašno, sol i prašak za pecivo, dodajte jogurt, preostalo mlijeko i dignuti kvasac, te umijesite tijesto i stavite ga na toplo da naraste
3. na pobrašnjenoj radnoj plohi razvaljati tanje tijesto i izrezati na pravokutnike, svaki pravokutnik prorezati kroz sredinu, pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste
4. masnoću dobro ugrijati i pržiti "poderane gaće" koje ste prethodno malo rastegnuli prstima, dok ne porumene
5. kad ih izvadite slažite ih na papirnati kuhinjski ubrus i posolite
Renea Mihić, 2.h