Ugostitelji savjetuju: Domaća juha zafriguša

2022-10-27

Umjesto da kuhate juhu iz vrećice, dajte si malo truda i napravite juhu kakvu su vam sigurno kuhale bake kad ste bili mali - zafrigušu!


SASTOJCI

1 dcl ulja

1 komadić češnjaka

4 žlice brašna

1.3 l hladne vode

1 žličica crvene paprike

2 žličice soli

2 cijela jaja

PRIPREMA

1. Ulje staviti u lonac, dodati mu nasjeckani češnjak, popržiti samo da malo zamiriši, na to dodati brašno, stalno miješajući popržiti dok malo ne potamni.

2. Zatim dodati hladnu vodu, crvenu papriku i sol.

3. Kuhati na laganoj vatri dok ne prokuha oko 10 minuta, trebalo bi stalno miješati jer se zafrig zna zaljepiti za dno.

4. Kada prokuha dodajte 2 izmućena jaja i kuhajte još nekoliko minuta.

5. Ukoliko volite možete u juhu dodati i rižu ili na kraju malo poslužiti uz malo narezanog kruha, propečenog ili ne, po ukusu.


Barbara Vuković, 2.h