Ugostitelji savjetuju: Domaća juha zafriguša
Umjesto da kuhate juhu iz vrećice, dajte si malo truda i napravite juhu kakvu su vam sigurno kuhale bake kad ste bili mali - zafrigušu!
SASTOJCI
1 dcl ulja
1 komadić češnjaka
4 žlice brašna
1.3 l hladne vode
1 žličica crvene paprike
2 žličice soli
2 cijela jaja
PRIPREMA
1. Ulje staviti u lonac, dodati mu nasjeckani češnjak, popržiti samo da malo zamiriši, na to dodati brašno, stalno miješajući popržiti dok malo ne potamni.
2. Zatim dodati hladnu vodu, crvenu papriku i sol.
3. Kuhati na laganoj vatri dok ne prokuha oko 10 minuta, trebalo bi stalno miješati jer se zafrig zna zaljepiti za dno.
4. Kada prokuha dodajte 2 izmućena jaja i kuhajte još nekoliko minuta.
5. Ukoliko volite možete u juhu dodati i rižu ili na kraju malo poslužiti uz malo narezanog kruha, propečenog ili ne, po ukusu.
Barbara Vuković, 2.h