Pri posjetu bledskoj visokoj školi za turizam, ugostiteljstvo i wellness (16.2.2023.) dobili smo recept za bledsku kremšnitu koja je najpoznatiji slovenski kolač. Sastoji se od dva sloja lisnatog tijesta, fine kreme od jaja i šlaga.
StrukoPUT ili riječ struke
Kad pomisliš na pizzu prvo ti padne na pamet da nazoveš svoju omiljenu pizzeriju, pričekaš 30-40 minuta i pripremiš 5,00-7,50 €.
Gužva ispred "školske kantine" dokazuje da učenici naše škole imaju neutaživu glad. No, hrana koja se nudi ne zadovoljava sve nutritivne potrebe koje imamo. Dečki s tim nemaju problema, ali često vidimo učenice koje nose svoje bočice sa smoothie mješavinama.
Mojito je jedan od najpoznatijih koktela. Sastoji se od bijelog kubanskog ruma, soka limete, svježe mente, šećera šećerne trske, soda vode i izlomljenog leda.
Danas vam predstavljamo salatu s tjesteninom. Nije komplicirano. Treba vam pola sata da pripremite ukusnu salatu s tjesteninom.
1. U lonac s vodom dodati malo soli i maslinovog ulja. Stavite tjesteninu da se kuha oko 7 minuta, ovisno o kvaliteti iste.
Nema nikog među vama tko ne voli omlet (neki bi ga nazvali kajgana). Nema potreba da čekate mamu da ju napravi. Malo hrabrosti i idemo. Prvo do friža:
Ne mora svaki party biti baziran na alkoholnim pićima. Naši hotelijeri predlažu bezalkoholnu Pina Coladu:
1. Makarone skuhajte i ocijedite.
Vjerujte, ovo napravite za 5 minuta. Ukusna salata od tunjevine koja može zamijeniti cijeli obrok.
Umjesto da kuhate juhu iz vrećice, dajte si malo truda i napravite juhu kakvu su vam sigurno kuhale bake kad ste bili mali - zafrigušu!
Htjeli ste naručiti pizzu, a nema dostave?? Napravite sami! Brzo i fino - PIZZA NA KRUHU
10. listopada 2022. godine u Svečanoj dvorani Glorija održana je event radionica na temu "Buffet stol" pod vodstvom chefa Branka Ognjenovića.
Danas smo na vježbama iz kuharstva radili musaku od krumpira i mljevenog mesa. Dijelimo recept s vama i želimo vam dobar tek!
U velikoj zdjeli pomiješajte brašno s kvascem, soli i šećerom. Kiselo vrhnje razmutite s toplom vodom i polako ulijevajte u brašno. Umijesite glatko tijesto koje se ne lijepi za ruke. Ako je tijesto premekano ili se još lijepi, dodajte još brašna, ili ako je presuho onda ulijte tople vode. Ostavite tijesto da se odmori oko 30 minuta.